Hästar är vår passion

Stuteri QBS startades 2000 och drivs av familjen Lindblad. Nina (numera Mattsson) ansvarar för den dagliga driften, medan mamma Gittan administrerar. Stuteri QBS huvudsakliga verksamhet är avel, men även tävling och vidareutbildning av unga hästar.

Nina och hennes två syskon har ridit sedan barnsben och alla tre har tävlat i olika dicipliner. Men det var Nina som valde hästarna som yrke. 2004 tog Nina Agronomexamen, inriktning husdjursproduktion med specialinriktning häst och avel.

Nina red SM i fälttävlan på ponnyn Play Boy men fortsatte på stor häst enbart med hoppning där hon har meriter till och med svår klass.

Stuteri QBS började med att Gittan fick ett erbjudande att köpa ett avelssto från Nelson Pessoa. 1999 hämtades i Falsterbo stoet La Riviére e Abidjan- Lyflor, uppfödd på Domain du Pompadour. Hon var dräktig med Baloubet du Rouet och sen var karusellen i gång. Läs mer om La Riviere under Våra hästar.

I verksamheten ingår även veterinär Elisabeth Rydström, hovslagare Max Åling och allmän mentor Janne Kalma.

Nina har numera regelbunden hjälp av Grand Prix dressyrryttaren Anne- Carin Klinge Sporrong som varannan vecka håller träningar på Östertorp. Även Karin Widmalm finns på gården i princip dagligen och har hoppträningar en gång per vecka.
Calling har fått ny tävlingspilot i form av Anders Lagergreen och vi hoppas att hon med honom får större chans att visa sina färdigheter.

Läs mer om våra samarbetspartners under Kontakt.


Läs gärna lite mer om vår verksamhet i artikeln nedan!

Nina och Pearl V e Climax - Recruut